Csáti Franciska üzente 7 éve

Tisztelt, szeretett védőszentem, Római Szent Franciska!

Most már tudatosan kérem szépen a segítségedet! Te tudod. Xavéri Szent Ferenc és az Ő szolnoki fogadalmi pestiskápolnája! (!!!)

Válasz

Gyenge István üzente 8 éve

Kedves Franciska!
Köszönjük az eddigi bejegyzéseidet, remélem még továbbiak fogják követni.
Kívánom, hogy itt oldalunkon minél több örömet okozó leírást, képet, videót találj.

Válasz

Csáti Franciska üzente 9 éve

"KRISZTUS FELTÁMADT!"

Válasz

Csáti Franciska üzente 9 éve

2015. március 4 - 12 - ig imádkozzuk Szolnok város patrónusának, Xavéri Szent Ferencnek kápolnájában az Ő kegyelem - kilencedét. 9 - én kedves védőszentem, Római Szent Franciska tiszteletére és közbenjárásáért lesz bemutatva a legszentebb áldozat, a szentmise ebben a kápolnában!

"Mi segíthetünk a tisztítóhelyen szenvedőknek, nekünk pedig segíthetnek a szentek!"

Tisztelt, szeretett nagy szentjeim, könyörögjetek érettünk, városunkért, hazánkért, nemzetünkért és az világért!

Válasz

Csáti Franciska üzente 10 éve

Kedves Gyenge István!

... Sokkal többről van itt szó, mint amennyit eddig leírtam. Az életem részévé vált ez a sok részből összeállt történet. Olyan szükségem van a vele való törődésre, foglalkozásra, mint a tiszta friss vízre, levegőre, szeretetre, egy falat kenyérre, ... Úgy a szívemhez nőtt, - aggódom érte, - hogy én már örökre, testestől - lelkestől, élve - halva itt nagy szentemnek kápolnájánál szeretnék, akarok maradni! A lényegről, eddig semmi olyat nem írtam, amiből következtetni lehetne, hogy miről is van szó. Szeretnék majd pontosan kitérni rá. ...

Megértésre, segítségre van szükségem, méghozzá nagyon fontos lelki és tárgyi kincs vonatkozásában. "Segíts magadon, az Isten is megsegít"! Igen ám, de vannak feladatok, amik nem egyszemélyesek. /Váci Mihály verse: Még nem elég/ Mint ahogy már az előbbiekben is kitértem rá, Xavéri Szent Ferencről, az elődökről és nem utolsó sorban egy pápai búcsúval megajándékozott Isten házáról van szó! /Reményik Sándor: Templom és iskola/ Vannak ezzel a komoly történettel kapcsolatban olyan szomorú dolgok, amiktől a lelkem fáj, a szívem megszakad, amiket nem szeretnék, nem akarok és nem szabad a sírba vinni magammal. (...)
2013 - ban 4X70=280 éves volt a kápolna. X. Szt. F. 4. hónap 7. napján született. Szerettem volna ha méltó módon, egész éves ünnepség sorozattal meg lehetett volna emlékezni az ez ideig történtekre de ez leszűkült /a fogadalmak, jeles évfordulók, hónap - nap figyelembe vételével/ ima kilencedekre korlátozódott. Így kellett megemlékezni nagy szentemről -1506. 04. 07. - az elődökről és 1733 - tól a kápolna építésétől ezidáig történtekre.
Sokszor azt hiszem, hogy így van ez jól ahogy van, csak merthogy az 1977 - es balesetnél komolyan sérült a fejem is, azért hiszem az ellenkezőjét. De amikor alkotják a szobrokat, emléktáblák sokaságát készítik, amikor vannak a nagy koszorúzások, megemlékezések, akkor még inkább rá jövök arra, hogy ez semmibe sincs véve. Nem az fáj nekem, hogy másokról meg van emlékezve, hanem az, hogy erről miért nincs!?

Itt most be kell fejeznem, /mennem kell szentmisén orgonálni/ de kérlek szépen, engedd meg, hogy a lényeget, ami a segítség kérésre vonatkozik, majd még leírjam és elküldjem.

Testvéri szeretettel köszönök el. A lelkemmel átölellek Téged és az egész emberiséget: Franciska

Válasz

Gyenge István üzente 10 éve

Köszönjük Franciska mindazt amit írtál, és azt hiszem mindannyiunk nevében kívánunk neked hosszú életet, erőben egészségben!

Válasz

Csáti Franciska üzente 10 éve

Kedves Gabriella!

... Én saját magam látom, kiinduló pont annyi van, mint amennyi a csillag az égen, csepp a tengerben - homokszem a partján, fűszál a réten, hajszál a fejen és lehet a felsorolást folytatni a végtelenségig. Most, amikor megkezdtem a második gyermekkort, ekkorára kitisztult a lelki látásom, felfogásom, minden pillanatom túlcsorduló csodálkozással van elhalmozva a Teremtő atyánk kezének mesterművét látva. Mindenki mindenkihez, mindenki mindenhez és minden mindenhez kapcsolódik. Mindennek van előzménye és folytatása is.

"Szálljon a lelkünk messze a múltakba a szent emlékezés szárnyain"!
A múlt a jelennek és a jövőnek ugyanúgy édestestvére, mint ahogy a hit a reménynek és a szeretetnek. ... Látva pl. az élőfát. Van a töve a gyökereivel, törzse, koronája, ágai levelei, virágai, gyümölcsei és mind egybe vannak, összetartoznak, nincs elválasztóvonal, nincs szünet. A múlt is volt jelen, a jövőnek pedig a jelen a lesz a múltja. Lényegében a mondanivalóm a védőszentem mellett egy másik nagy szentem a jezsuita Xavéri Szent Ferenccel, /akiket egyformán és egyre jobban tisztelem szeretem R. Szt. Ágnest is, lásd a háromszor jan. 21./ mind az elődökkel és a szolnoki kápolnával kapcsolatos. Kérem szépen nagy szentjeimet, járjanak közbe édes jó Atyámnál, Ő meg engedje megérnem, tehát hogy még mielőtt itt kell hagynom a földet, kerüljön vissza a méltó és megérdemelt helyére úgy a lelki mint tárgyi vonatkozást figyelembe véve ez a felbecsülhetetlen érték, ami a Szolnok város patrónusa és a kápolnája tisztelete, szeretete, megbecsülése mellett kell, hogy szóljon. Amikor majd át kell adnom a stafétabotot a mennyei Atya által kiválasztott teremtményének, neki ne kelljen bemenni az ablakon, mint nekem, akit a különböző ajtókon nagyon sokszor kitessékeltek és ne legyen kiállhatatlan mint ahogy én egyeseknek az vagyok. Pedig én csak nem akartam cserbenhagyni X. Szt. Ferencet, mint ahogy Kína partjainál tették Vele és azokat az elődöket se, akiknek 1733 - tól bárminemű jó szándékuk is volt ehhez az én kicsi mennyországomhoz!
Jézus mondja: "Új parancsot adok nektek, szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket"! Amennyiben lehet, szeretném folytatni, mert amíg nem ismerünk fontos dolgokat nem tulajdoníthatunk neki jelentőséget. ...
"Mi segíthetünk a tisztítóhelyen szenvedőknek, nekünk pedig segíthetnek a szentek"!

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 10 éve

Nagyon köszönjük az információkat!

Válasz

Csáti Franciska üzente 10 éve

Kedves Gabriella!

Nem vállalkozhatok hosszú útra. ... Nekem ez így most nagyon nagy lelki öröm és boldogság, hogy láthatom ezeket a képeket, mert így van elképzelésem erről a templomról.
Ma január 21 - e, Római Szent Ágnes vértanú kicsi lány emléknapja van, de emellett ugyanerre a napra és mindegyikre esnek fontos, jeles emléknapok, évfordulók. Érdemes elmerülni a számok tengerében, mert személyekről, történésekről beszélnek. Itt most csak háromszor január 21 - ről teszek említést. 1/ 247 éve, (a kápolna építésétől, 1733 - tól 1767 - ig 34 év telt el) 1767. jan. 21 - én kelt brévében XIII. Kelemen pápa teljes búcsút engedélyezett a szolnoki Xavéri Szent Ferenc kápolnába betérőknek az előírt feltételek betartásával. 2/ 210 évvel később, most 37 éve, (1943 - ban születtem, 1977 - ig is 34 év telt el) 1977. jan. 21 - én, a változatosság kedvéért autóbusszal szó szerint felmentünk a fákra. ... 3/ 3 éve, 2011. jan. 21 - én (1977 - től 2011 - ig is 34 év telt el) lett felavatva a Tiszavirág gyaloghíd. erre az eseményre több időpont ki volt tűzve. ... Ehhez külön magyarázat szükségeltetik, de itt most csak annyit jegyzek meg, hogy X. Szt. F. litániájában imádkozzuk azt is, hogy "Vízi veszedelemben lévőknek segítője", Könyörögj érettünk! Bármilyen hídról is legyen szó, két partot köt össze. 1977 - ben mi egy csatorna hídon mentünk át. Semmivel nem kellett volna több erő ahhoz, hogy az autóbusszal a csatornába essünk, ami tele volt vízzel. Itt nincs vége a történetnek! Istenem! De hosszú!!!

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 10 éve

Az lenne az igazi, ha március 9-én Rómában lennél......Ha elmégy, feltétlenül várjuk a beszámolót!

Válasz

Csáti Franciska üzente 10 éve

Már nagyon régen szerettem volna képeket látni az én kedves védőszentem, Római Szent Franciska templomáról. A jó Istentől, megkaptam ezt az ajándékot, amit hálás szívvel megköszönök! R. Szt. Franciskának is van mit megköszönnöm. Nagyon hosszú ez a történet, ilyenformán most nem mehetek bele, annyit viszont mindenképpen le kell írnom, hogy az Ő drága lelke figyelmeztetett 2006 - tól a szolnoki Xavéri Szent Ferenc kápolnája megmentése érdekében. (...) Szeretném ha lehetne folytatni. A Váci Mihály "Még nem elég", Reményik Sándor "Templom és iskola" című versek és mellettük még jó néhány megtanulni való leckével ér fel! (...)

franciska1943@gmail.com

Válasz