Róma: Limoncello (talján konyha idehaza) (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1260 fő
  • Képek - 4844 db
  • Videók - 1353 db
  • Blogbejegyzések - 3055 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 1231 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1260 fő
  • Képek - 4844 db
  • Videók - 1353 db
  • Blogbejegyzések - 3055 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 1231 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1260 fő
  • Képek - 4844 db
  • Videók - 1353 db
  • Blogbejegyzések - 3055 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 1231 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1260 fő
  • Képek - 4844 db
  • Videók - 1353 db
  • Blogbejegyzések - 3055 db
  • Fórumtémák - 174 db
  • Linkek - 1231 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Limoncello (talján konyha idehaza)

Ezt a témát Gyenge István indította 7 éve

Az olasz konyhának sok kedvelője, rajongója van. Itthon is sokan kipróbálják az olasz recepteket, ezért gondoltam, hogy nyissunk egy fórumot ez irányú kísérleteinknek és eredményeinknek.
Tehát ide recepteket, illetve az olasz étel elkészítésének leírását, történetét várom.
Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások eddig: 134

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Huszákné Vigh Gabriella üzente 1 hete

Mostani, 2017. decemberi jófogás a Pizzeria Il Carlo Menta, a Gino e Pietro és az Il Bar Del Biscione. Gyakorlatilag magyar árakon (3-5 EUR) pizza, némelyik tészta is (jellemzően drágább persze) a tökéletesen korrekt kajamérettel és római hangulattal.

2018.02.12.
https://www.facebook.com/pages/Pizzeria-Il-Carlo-Menta/129725527078335
https://www.facebook.com/pages/Il-Bar-Del-Biscione/158772644142395

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 1 hete

4. Paninoteca da Guido – Borgo Pio 3
A Vatikán közvetlen közelében, néhány asztal az utcán, egy kisebb társaság elfér, pár fajta egyszerű házikaját lehet kapni olcsón. Mi kell még?

Pazza per la Pizza – Via della Mercede 18
Közel a Spagnához és a Barberinihez, hagyományos, kimondottan olcsó, valójában pizza rustica, turistás dizájnnal, de régimódi megbízható, jó pizzával.

Pizzeria Vecchio Borgo – Borgo Pio 27
Pizza rustica a Vatikán mellett. Már húsz éve is ez volt az egyik kedvencünk, a Jezsuita Történeti Intézetből mindig ide jártunk ebédelni, itt szerettem bele a cukkinivirágos pizzába. Azóta csak annyit változott, hogy lett facebook-oldala és honlapja. Akkor is, most is főleg helyiek látogatják. Pizzatésztából különféle szendvicseket is készítenek, a malacsültöset feltétlenül érdemes kipróbálni. S ha az emberbe valami csoda folytán még fér, vagy többen rendelünk bölcs beosztással, úgy a készételeiket is. (Helyesbítenem kell, most láttam, hogy Ferenc pápás pizzájuk is van. Ez húsz éve még nem volt.)

Pizza da Michele – Via delle Vergini × Via dell Umiltà
Teljesen érthetetlen, hogyan maradt autentikus a Trevi kút közvetlen közelében, a turistabiznisz közepén ez a pizza rustica, de a lényeg, hogy megmaradt.

Pizza il Capriccio – Via Giustiniani 18.
Kicsit turistásnak néz ki, és egy kicsit drágább a szokásosnál – mondjuk, a Pantheon közvetlen közelében mind a kettő megbocsátható – de igazi pizzát árulnak (ami természetesen mindig jó).

Pizza Rustica – Via Merulana 267
Közvetlenül a Santa Maria Maggiore mellett csodálatos módon teljesen autentikus pizza rustica.

Pizzeria Tavola Calda – Via Falegnami 69
Ó, ez a másik régi kedvenc. A Via Arenulától pár lépésre van. Húsz éve, ha csak egy mód volt rá, mindig tettem egy kis kanyart errefelé a városba menet (meg, ha úgy adódott, jövet is). Sajnos, kicsit modernizálták, de a pizza ugyanolyan jó, s ha valaki már unja a sok tésztát, érdemes a finom zöldségételeiket is megpróbálnia.

Pizzeria Minerva – Via della Minerva 4
Sajnálatos módon ez a Pantheon mellett lévő pizza rustica is a modernizálás áldozatává esett. A pizza még mindig jó, bár már nem annyira, mint régen, és én a mostani kockás terítők helyett szívesebben látnám a régi egyszerűséget és árakat.
http://wangfolyo.blogspot.hu/2015/02/jot-enni-olcson-romaban.html

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 1 hete

3. Dar Ciriola – Via dei Banchi Nuovi 15
Szintén újdonság Rómában. A Corso Vittorio Emanuele mögött lévő utcában a sok turistakopasztó között egy kis szendvicsező, ahol egyfajta hagyományos cipóféleséget lehet mindenfélével megtöltetni. Finom és olcsó.

Della Palma – Via della Maddalena 19/23
150 féle fagylalt. Hát nem egyértelmű, hogy ajánljuk-e. Először is az ember néhány nap alatt a gatyáját is fagyira költi. Azután meg boldogtalanul bóklászik például Berlinben, hogy ezek nem fagyik. Egy haszna mindenképpen van: napi látogatása – amit az ember, ha nem fakír és nem torokbajos, biztosan meg fog tenni –, tekintve, hogy itt az olaszok még a szokásosnál is brutálisabban tolakodnak, mintha az életükért küzdenének, felér egy kisebb túlélőtúrán való részvétellel.

Fior di Pizza – Via Metastasio 20
Abszolút békebeli, klasszikus pizza rustica a Piazza Navonától pár percre.

Forno Campo de’ Fiori – Campo De’ Fiori 22 × Vicolo del Gallo 14
A Campo de’ Fiorinál turistásabb hely nem nagyon van Rómában (jelzem, nem ok nélkül, mesés a tér), és azt nem nagyon javasolnám, hogy a piacon vásároljunk, mert az tényleg a turistáknak van, de a sarkon lévő hagyományos pékséget mindenképpen ki kell próbálni. Békebeli pizza és csodás hagyományos sütemények.

La Renella Panificio – Via del Moro 15
Az egyik legjobb, és mindenképpen a legnépszerűbb hagyományos pékség a Trasteverén, fantasztikus pizzákkal, és ülőhely is van rá elég, hogy végig lehessen kóstolni a kínálatot. A pizzeria egyben átjáróház is a Tiberis felől a Santa Maria del Trastevere felé, amely egy nagy kanyart megspórol az embernek, de időben akár egy órával is késleltetheti az érkezést. A pizzeria mellett be lehet lesni a pékség állandóan félig nyitott ajtaján, és csodás képeket készíteni a kemencéről és a polcokon sorakozó friss kenyerekről.

Piac a Mars-mezőn – Piazza Monte D’Oro
Nem a Spagna közvetlen közelében van, de csak néhány perc onnét ide elsétálni, s nagyon megéri, mert mindössze néhány méterre a legnagyobb turistaáradattól autentikus, rejtett kicsi piacot találunk, ahol három kitűnő helyen is tudunk enni. Ha a Via di Monte D’Oro felől közelítjük meg a piacot, akkor pontosan a Monte D’Oro Pizzához jutunk. Itt egy piaci bódéban hagyományos pizzákat és készételeket árulnak a környékbelieknek ebédidőben. Ha párolt zöldséget vennénk valami sajttal vagy kicsi hússal, azt a helyiek szigorúan pizza biancával fogyasztják. Néhány méterre tőle, a Via dell’Arancio 60-ban, található a La Bottega di Cesare, egy jól sikerült country feeling kisvendéglő. Itt néhány ember kényelmesen le tud ülni, a kiszolgálást nem kapkodják el, de a kaja pazar és az árak olcsók. A tér másik oldalán, a Piazza Monte D’Oro 94-ben viszont egy tényleg hagyományos kis kávézót találunk, a Caffè Monte D’Oro-t. Itt megállt idő, úgyhogy érdemes nekünk is megállnunk egy kávéra, szendvicsre, süteményre.

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 1 hete

2. Sajnos az utóbbi években a pizza rusticák mintha megritkultak volna, s amelyek megmaradtak, azok is turistásabb kinézetűek lettek. S noha a válsággal a pizza tésztája mintha némileg megvastagodott volna, és a krumplis pizzáról, eléggé el nem ítélhető módon, eltűnt a rozmaring (o tempora o mores!) ezek a pizza rusticák feltétlenül a kipróbálandó helyek közé tartoznak, mert nélkülük egyszerűen nem lehet Rómát megérteni.

Ugyanígy áll a dolog az antico fornóval is. Ezek hagyományos pékségek, ahol a kenyérfélék, péksütemények, régivágású édességek mellett néhány fajta szintén helyben sütött pizzát és gyakran házilag készített egyszerű ételeket is árulnak. Itt a pizza rusticákkal ellentétben általában nem lehet leülni, ezért azonban kárpótolnak a különféle őrült jó mandulás és pisztáciás teasütemények. Ezeket kimérve árulják, rendes helyeken nem drágábban tíz dekáját 2-3 eurónál. Akár egyet is megmérnek. Figyelni kell azonban arra, hogy nehezek, két darab simán ki tud tenni tíz dekát!

Kicsit kevésbé frekventált utcákban, tereken (olykor csak húsz méterre a turisták áradatától!) olasz típusú kis kávézók találhatók, amelyek a belvárosban sokszor művészek, diákok találkozó és kiállítóhelyei is. Ezek elsősorban szendvicseket és hagyományos egytálételeket kínálnak a helyi közönségnek és azoknak külföldieknek, akik hajlandók letérni a főutakról, az igazi olasz étel és élet ízét.
Antico Forno La Stelletta – Via della Scrofa 33
Ez az a régimódi pékség, amely után az ember állandóan visszakívánkozik Rómába.

Antico Forno Marco Roscioli – Via dei Chiavari 34
Hagyományos pékség. Sokféle pizzát árulnak, de én nem elsősorban ezt ajánlanám, már csak azért sem, mert szerintem túl vastag a tészta, hanem azokat a különféle készételeket, amelyeket a hátsó helységben lehet kapni. Na meg a teasüteményeket.

Barnum Cafè – Via del Pellegrino 87
A Campo de’ Fiori közelében kellemes, alternatívra játszó dizájn és olcsó ételek.

Caffè Perù - Via di Monserato 46 (Piazza di Santa Caterina della Rota)
Békebeli kávézó a Campo de’ Fiori közvetlen közelében művészekkel, egyetemistákkal, kis kiállításokkal, hagyományos, egyszerű ételekkel, ingyen wifivel.

Ciao Checca - Piazza di Firenze 25-26
Pasta új kiadásban. Teljesen új jelenség, pár éve még egyáltalán nem volt ilyen. Nem a hagyományos helyi anyagokból főznek helyi recepteket, hanem az olasz tradícióból bizonyos elemeket kiemelve egy nemzetközi trendbe állnak be. (Talán a trendiség része, hogy a checca az olasz szlengben homoszexuális nőt vagy férfit jelent.) Az kérdéses, hogy kell-e feltétlenül üzletfilozófiát kenni a pastára, meg hogy nem jobb-e szofisztikáltabb módon képezni az identitást, mintsem hogy én az vagyok, aki nem eszik hamburgert, de hát ez nyilvánvalóan behozza a megfelelő közönséget. Mindazonáltal a Piazza Navona közelében van, a pasta elég bonyolult, és becsületes adagot adnak.


2018.02.12.
http://wangfolyo.blogspot.hu/2015/02/jot-enni-olcson-romaban.html

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 1 hete

Jót enni olcsón Rómában nem olyan egyszerű. Ahogy a város szerkezete, úgy az evöldék megtalálásának szabályai sem olyan átláthatóak, mint ahogy azt az ember szeretné. A sok turista által látogatott részek vendéglátóipari egységei többnyire a turisták gyors megkopasztására specializálódtak, mindazonáltal – mint lejjebb látjuk – még a legturistább helyeken is vannak kitűnő olcsó étkezdék. Ökölszabályként, ha az ember hagyományos és olcsó ételt szeretne enni, pizza rusticát, antico fornót, vagy a helyiek kicsi kávézóit kell keresnie. Ezekben öt-tíz euróért meleg ételt ehetünk, s ráadásul azt, amit a rómaiak maguknak, s nem a turistáknak készítenek.

A pizza rustica olyan büfé, ahol alapvetően helyben készített pizzát, s némelyikben hagyományos, egyszerű egytálételeket lehet kapni. Ezt a rómaiak alapvetően maguknak csinálják, s főleg a környékben élők esznek ott. Fontos tudni, hogy a pizza eredetileg szegényétel, vékony (!) kenyértészta, amelyre azt teszik, ami egy egyszerű háztartásban kéznél van: olajat (pizza bianca), paradicsompürét (pizza rossa) paradicsompürét és az egyik legolcsóbb sajtot, mozzarellát (margherita), valamint a kedvenceimet: főtt krumplit (patate) és cukkinivirágot szardellával (fior di zucca). Ha az embernek olyan szerencséje van, hogy ősszel lehet Rómában, vargányát és mozzarellát (porcini) is, ez azonban sajnos elég drága.

Természetesen a kreativitásnak nincs határa, de minél több olyan feltét van a pizzán, amely egy szegény háztartásban anno tuti hiányzott (kolbászok, drága sajtok, etc.), annál biztosabban lehetünk, hogy turistáknak szóló szemfényvesztésről van szó. Ha megnézzük, a helyiek mit esznek, ők szinte kizárólag az egyszerűeket szokták választani. Valószínű, ebbe nemcsak az olaszok szürreálisan konzervatív ízlése játszik bele, hanem az is, hogy ezek a faxnisabb pizzák jóval drágábbak, és nekem erősen úgy tűnik, hogy gyakrabban a tésztájuk is vastagabb, így aztán egy ugyanakkora szeletért két-háromszor annyit is fizethet értük az ember, pontosabban a turista, mintha egy hagyományos fajtát választott volna.
2018.02.12.
http://wangfolyo.blogspot.hu/2015/02/jot-enni-olcson-romaban.html

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 1 hete

Február 9-én van a pizza világnapja
2018.02.09.
Ma van a pizza világnapja, és tudvalevő, hogy már világörökség része a nápolyi pizza, az eredeti változat pedig Rómában 2016 novembere óta kapható.

L'Antica Pizzeria Da Michele Roma
https://www.facebook.com/damicheleroma/
http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/mar-romaban-is-kaphato-a-vilag-legjobb-pizzaja-a-da-micheleben
Eredete egészen a római korig vezethető vissza, sőt, az 1-2. század környékén már a „piza” név is elterjedt, de akkoriban még inkább lepénykenyér volt az, amit e néven emlegettek, a feltétekkel gazdagított klasszikus nápolyi pizza a XVII. század környékén született meg. Ekkor még nem helyben ették: az ízletes lepénykenyeret az emberek vagy hazavitték, vagy félbehajtva az utcán ették meg. (Igazi street food volt!) Mozgóárusok is léteztek, akik a frissen sült pizzákat hordó alakú, többemeletes rézedénybe helyezték, annak az alsó részébe parazsat tettek, és ezzel járták a nápolyi utcákat ebéd- és vacsoraidőben.
A 18. században létező pizzakészítő boltok illatának még Nápoly előkelőségei sem tudtak ellenállni. I. Bourbon Ferdinánd szicíliai és nápolyi király ki akarta találni, hogy mi is ez az új finomság, ezért minden protokollszabályt felrúgva felkeresett egy pizzasütőt, és megkóstolta a pizzát. A királyné azonban egyáltalán nem díjazta a férje pizza iránti rajongását, ezért a király kénytelen volt álcázni magát, ha pizzázni indult, ezért gyakran egyszerű polgári ruhát öltve osont be a városi pizzériákba. Utódjának, II. Ferdinándnak már nem kellett álruhát öltenie, ő egyenesen a palota mellé telepített néhány pizzakemencét, hogy ő maga és vendégei bármikor pizzázhassanak.
https://www.nlcafe.hu/gasztro/20180117/az-elso-tiramisu-egy-bordelyhazban-keszult-az-olasz-konyha-legendai/

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 1 hete

Február 9-én van a pizza világnapja
2018.02.09.
Ma van a pizza világnapja, és tudvalevő, hogy már világörökség része a nápolyi pizza, az eredeti változat pedig Rómában 2016 novembere óta kapható.
http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/mar-romaban-is-kaphato-a-vilag-legjobb-pizzaja-a-da-micheleben

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 1 hete

Itáliában úgy tartják a szakácsok, a pizzakészítés valódi tudománya apáról fiúra száll. A “pizzaiolók” pedig büszkén őrzik a generációs hagyományt.

Az egyik olasz pizzéria szakács-tulajdonosa arról mesél, az apja mindig azt mondta neki, a pizzakészítés mestersége tökéletes választás lehet lányok számára is. “Oly sok év után, most végül elismerik művészetünket, ami számunkra igazi szenvedély” – vallja Teresa.

Egy pizzériákat támogató online petíciót közel 2 millióan írtak alá.

A tészta népszerűségét jelzi az is, hogy idén már 26. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb pizza-világbajnokságát – ezúttal Parmában.

A pizza már átlépte bolygónk határait is. Ezen a héten a Nemzetközi Űrállomás személyzete adott új értelmet a gasztronómia kifejezésnek.

Maguk az olaszok is vitáznak arról, sokféle pizzájuk közül, melyik az eredeti. Általános vélekedés szerint a nápolyi pizza az igazi, amelyik elkészítésének komolyan szabályozott leírása van.

Nápolyban úgy tekintenek rá, mint a világ hét csodájának egyikére, és elégedett örömmel nyugtázták az UNESCO döntését.
http://hu.euronews.com/2017/12/06/pizza-vilagorokseg-unesco
2018.02.09.

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 1 hete

Világörökség lett a nápolyi pizza
2018.02.09.
A szellemi kulturális örökségek közé vette fel a nápolyi pizzakészítést az UNESCO.
A nápolyi pizzakészítés felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének listájára. Erről a világörökségi bizottság döntött a dél-korai Csedzsu-szigeten.
A Guardian cikke szerint korábban kétmillióan írták alá azt a petíciót, amellyel támogatták a jelölést. Igaz, a nápolyi pizzakészítők vezetője azt ígérte, ha felkerülnek a rangos listára, ingyenpizzát osztanak majd az utcákon.
A generációról generációra öröklődő hagyományos nápolyi pizzakészítési eljárás jóval több annál, mint hogy fel-feldobálva pörgetik a tésztát. Az aprólékos elkészítésen kívül dalokkal és történetekkel a pizzakészítés igazi közösségi szertartássá válik.

https://www.nlcafe.hu/gasztro/20171207/napolyi-pizza-vilagorokseg/

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 1 hónapja

2. A trevisói Le Beccherie egykori tulajdonosa szerint azonban minden egyéb elmélettel szemben a tiramisù első, a maival megegyező darabja Roberto „Loly” Linguanotto keze munkáját dicsérte. Az étterem egykori szakácsa fejéből a hatvanas évek végén pattant ki az új desszert ötlete, és mivel a tulajdonos felesége, Ada asszony ekkor hozta napvilágra első fiúgyermekét, a szakács ezzel az édességgel szeretett volna kedveskedni neki, továbbá azt is remélte, hogy Ada asszony ettől új erőre kap, és hamar visszatér az éttermi teendőihez.

Még a tiramisunál is komolyabb múltra tekint vissza a pizza. Eredete egészen a római korig vezethető vissza, sőt, az 1-2. század környékén már a „piza” név is elterjedt, de akkoriban még inkább lepénykenyér volt az, amit e néven emlegettek, a feltétekkel gazdagított klasszikus nápolyi pizza a XVII. század környékén született meg. Ekkor még nem helyben ették: az ízletes lepénykenyeret az emberek vagy hazavitték, vagy félbehajtva az utcán ették meg. (Igazi street food volt!) Mozgóárusok is léteztek, akik a frissen sült pizzákat hordó alakú, többemeletes rézedénybe helyezték, annak az alsó részébe parazsat tettek, és ezzel járták a nápolyi utcákat ebéd- és vacsoraidőben.
A 18. században létező pizzakészítő boltok illatának még Nápoly előkelőségei sem tudtak ellenállni. I. Bourbon Ferdinánd szicíliai és nápolyi király ki akarta találni, hogy mi is ez az új finomság, ezért minden protokollszabályt felrúgva felkeresett egy pizzasütőt, és megkóstolta a pizzát. A királyné azonban egyáltalán nem díjazta a férje pizza iránti rajongását, ezért a király kénytelen volt álcázni magát, ha pizzázni indult, ezért gyakran egyszerű polgári ruhát öltve osont be a városi pizzériákba. Utódjának, II. Ferdinándnak már nem kellett álruhát öltenie, ő egyenesen a palota mellé telepített néhány pizzakemencét, hogy ő maga és vendégei bármikor pizzázhassanak.
https://www.nlcafe.hu/gasztro/20180117/az-elso-tiramisu-egy-bordelyhazban-keszult-az-olasz-konyha-legendai/

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Huszákné Vigh Gabriella írta 12 órája a(z) Étterem, jó helyek fórumtémában:

Cheap Rome Restaurants Where to eat well in Rome on...

Huszákné Vigh Gabriella írta 12 órája a(z) érdekes blogok Rómáról fórumtémában:

https://community.ricksteves. com/travel-forum/italy/sistine-...

Huszákné Vigh Gabriella írta 13 órája a(z) érdekes blogok Rómáról fórumtémában:

http://myplace.frontier. ...

Huszákné Vigh Gabriella írta 13 órája a(z) érdekes blogok Rómáról fórumtémában:

http://www.ioannasnotebook. gr/2016/06/3-days-in-rome...

Huszákné Vigh Gabriella írta 13 órája a(z) érdekes blogok Rómáról fórumtémában:

https://www.fodors. ...

Huszákné Vigh Gabriella írta 14 órája a(z) érdekes blogok Rómáról fórumtémában:

The First Class Travel Blog 2018.02.21. http://www.sfo777...

Huszákné Vigh Gabriella írta 1 napja a(z) menekültek, migránsok fórumtémában:

3. Silvio Berlusconi korábbi miniszterelnök is azt ígérte,...

Huszákné Vigh Gabriella írta 1 napja a(z) menekültek, migránsok fórumtémában:

2. Az illegális bevándorlók a Tiburtina állomás melletti ...

Huszákné Vigh Gabriella írta 1 napja a(z) menekültek, migránsok fórumtémában:

Rómában elburjánzott a migránsválság 2018.02.20. A ...

Huszákné Vigh Gabriella írta 1 napja a(z) Aktuális mindenféle fórumtémában:

Third Sanremo night best since 1999 2018.02.20. http://www....

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu