Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Huszákné Vigh Gabriella | 1 hozzászólás
2014.10.22.
Mi volt a kedvenc étele II. János Pál pápának, és hogyan változott a vatikáni konyha menüje, amióta az argentin Ferenc pápára főznek? Ezt is elárulja David Geissernek, a svájci gárdisták szakácsának a könyve.
A Buon Appetito (Jó étványat!) című, egyelőre csak németül kiadott könyv a receptek mellett a Vatikán és a pápák hétköznapi életébe is betekintést nyújt. A szerző a lehető legközelebbről szerezte tapasztalatait: a 24 éves svájci David Geisser a pápákat védelmező svájci gárda szakácsaként szolgált.
A könyv a pápák kedvenc ételeinek receptjeit tartalmazza:
II. János Pál hazája konyháját, vagyis a tészta- és káposztaalapú lengyel fogásokat kedvelte,
a német XVI. Benedek nyugalmazott pápa nevéhez fűződik a rántott hús (amit németek és olaszok teljesen másképpen készítenek el),
Ferenc pápával pedig megérkezett a pápai állam konyháiba az argentin nemzeti édesség, a tejből és cukorból készített dulce de leche (karamellizált tejkrém).
A könyvből az is kiderül, hogy Pietro Parolin bíboros, jelenlegi szentszéki államtitkár a krumplis tésztából gyúrt gnocchit szereti, Georg Gänswein, XVI. Benedek volt személyi titkára pedig a római konyha tipikus húsételét, a saltimbocca alla romanát (római zsályás borjút).
A kötet bemutatóján Daniel Anrig, a svájci gárda parancsnoka kijelentette: a katona akkor harcol jól, ha jót evett, az olasz konyha pedig a legjobb a világon.
Néhai II. János Pál pápa és XVI. Benedek nyugalmazott pápa az apostoli paloták pápai lakosztályaiban lakott, és itt lengyel, német és olasz nővérek főztek rájuk. Ferenc pápa tavalyi megválasztása óta a Szent Márta-házban él és ennek a vatikáni szállásnak a menzáján étkezik.
-------------------------------------------------------------------------
http://www.borsonline.hu/20141022_a_karamellizalt_tejkremet_kajalja_nagyon_a_papa
https://www.facebook.com/gsp1506?fref=pb&hc_location=profile_browser
--------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------
|
|
|
Huszákné Vigh Gabriella 17 órája új blogbejegyzést írt: Leó pápa az élő betlehemi jelenetek résztvevőivel találkozott 2025
Huszákné Vigh Gabriella 19 órája új blogbejegyzést írt: Edith Bruck holokauszttúlélő és Andrea Riccardi olasz történész beszélgetése egy könyvben 2025
Huszákné Vigh Gabriella 20 órája új blogbejegyzést írt: Az olasz konyha felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára 2025
Huszákné Vigh Gabriella 20 órája új blogbejegyzést írt: Események Magyarország Római Nagykövetségén 2025
Huszákné Vigh Gabriella 21 órája új blogbejegyzést írt: Ünnepség Rómában december 8-án a Szeplőtelen Fogantatás oszlopnál 2025
Huszákné Vigh Gabriella írta 2 napja a(z) Aktuális mindenféle fórumtémában:
Oggi, martedì 16 dicembre 2025, nel Duomo di Napoli si...
Huszákné Vigh Gabriella 2 napja új blogbejegyzést írt: Roberto Benigni :"Péter – Egy ember a szélben" monológjának helyszíne a Vatikán 2025
Galgóczi Imre írta 2 napja a(z) Raffaello szupersztár a Vatikáni múzeumokban 2020 blogbejegyzéshez:
Köszönöm a válaszadást. Így már érthető a felfedezés ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 3 napja a(z) Politikai szelek fórumtémában:
Giorgia Meloni olasz miniszterelnök fejtette ki a ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 3 napja a(z) A Vatikáni Múzeumban bukkantak két eredeti Raffaello festményre blogbejegyzéshez:
Nem volt elzárva, csak azt hitték, hogy nem Raffaello, hanem a ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Száz éves a Pápai Svájci Gárda ünnepi egyenruhája 2014
Ferenc pápa az eskütétel előtt fogadta a Svájci Gárda tagjait 2015
Harminc új svájci gárdista tette le esküjét a Vatikánban 2014
A Vatikán kínos titkai c. könyv Frédéric Marteltől 2020