Róma: A pesto (leírás és receptek) (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1584 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6065 db
  • Fórumtémák - 217 db
  • Linkek - 1281 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1584 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6065 db
  • Fórumtémák - 217 db
  • Linkek - 1281 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1584 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6065 db
  • Fórumtémák - 217 db
  • Linkek - 1281 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1584 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6065 db
  • Fórumtémák - 217 db
  • Linkek - 1281 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A pesto (leírás és receptek)

Ezt a témát Gyenge István indította 11 éve

A Limoncello fórumtémában ugyan írtam a pestóról, de a féleségek sokasága megérdemli, hogy ez a jellegzetesen olasz - mondjuk így - mártás külön fejezetet kapjon.

Hozzászólások eddig: 51

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Huszákné Vigh Gabriella üzente 2 éve

The 11 Best Pasta Jokes
Posted on February 8, 2021 by Natalie
2021.10.24.
https://anamericaninrome.com/wp/2021/02/best-pasta-jokes/

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 2 éve

2. 105g Pecorino Romano

20g Parmigiano Reggiano (vacche rosse 24 months)

Sea salt

10g fresh ground black pepper
Preparation

Carefully clean the guanciale: remove all the pepper and rind. Cut into slices about 1 cm high and then into cubes of 1 cm. Toast them in a very hot pan over high heat. Wait, without stirring, until the first fat has rendered and one side is crisp and golden. At this point, stir and wait for all the fat to render. Lower the heat and leave the cubes of crispy guanciale for at least 20 minutes. After this time, keep them in a pan close to the stove and above the oven so that they are always crunchy.

Grate the two cheeses with a classic box grater, not the microplane graters that make curls, and combine them.

While the spaghetti is cooking in salted water (it will take 12-13 minutes), beat the eggs in a plastic bowl. Better to use plastic than metal because it is better insulated.

Add a handful of grated cheese, freshly ground pepper and mix. If you can, use a mortar instead of the pepper mill, so that the pepper is not crushed too finely.

When the pasta is almost cooked, drain, taking care to place a couple of ladles of cooking water aside.

Put the drained pasta directly into the bowl with the eggs, pepper and cheese and do this all fairly close to the stove and the heat source.

Leave to rest for about a minute, then add the crispy bacon and a small ladle of its fat. If you can, without stirring the pasta with tongs or ladles, start moving the bowl with circular movements in order to emulsify the cream of eggs, cheese and bacon with the pasta. You need to be quick, possibly with the help of a little of the cooking water you previously set aside.

The magic of a successful carbonara is all in this challenging minute of emulsifying the eggs, cheese and fat of the bacon with the cooking water and the gluten of the pasta itself.
2021.10.24.
https://anamericaninrome.com/wp/2021/04/carbonara-at-roscioli-in-rome-recipe/

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 2 éve

Carbonara at Roscioli in Rome: Recipe
https://anamericaninrome.com/wp/2021/04/carbonara-at-roscioli-in-rome-recipe/

2021.10.24.
Roscioli is one of the best places to eat pasta in Rome. And one of their most famous dishes is, of course, la carbonara.

Carbonara comes from Rome and Roscioli makes one of the most delicious versions in the city (and, therefore, in the world!) The guanciale is perfectly crunchy, the pasta al dente, and the sauce is heaven. However, learning to make carbonara at home requires patience, skill, and great ingredients.

To help you on your person quest for the best carbonara, here is the exact recipe used at the Roman institution.
Carbonara from Roscioli

Serves 2
Ingredients

180g of Spaghettoni Benedetto Cavalieri

120g guanciale (cured pork jowl)

1 egg + 1 yolk

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 3 éve

A nemzetközi tésztatervező verseny fődíja 4000 euró, jelentkezési határidő június 4.
https://thecompetitionsblog.com/2021/03/barilla-new-pasta-shape-international-competition/
2021.04.02.

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 3 éve

New York-i tésztaüzemben, amelyet annyi kérés váltott ki magából. Arra a pontra, hogy amint az első két tétel elfogyott, a Cascatelli új megrendelései 12 héten belül teljesülnek.

Azok az idők, amelyeknek Olaszországból származó megrendeléseknek is meg kell felelniük, ha valakit érdekel (különösen hajlandó megfizetni a csaknem 100 eurós szállítási költségeket).

Ne támogassuk a Sfoglini által javasolt ízesítést anélkül, hogy előbb kipróbáltuk volna. Az elmúlt években az olasz konyha túl sok támadása miatt óvatosak vagyunk. Mindenesetre a Cavatelli ajánlott receptje a kettős sertésragut, az egyik darált hússal, a másik szalonnával készült.

Barilla a közelmúltban tette közzé az internetet, június 4-ig nyitva tartó pályázatokkal, a felnőtteket célzó, „Barilla New Pasta Shape” elnevezésű versenyt. Esetleg 3D-s fényképeket kell feltölteni az angol nyelvű kitöltés után. A győztes, aki júliusban lesz ismert, 4000 eurót kap.
https://www.scattidigusto.it/2021/03/31/pasta-designer-e-il-mestiere-del-futuro-cascatelli-inventati-e-subito-esauriti/

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 3 éve

https://www.linkiesta.it/2021/03/cascatelli-nuovo-formato-per-essere-cool-a-primavera/
https://www.177milkstreet.com/2021/03/dan-pashman-new-pasta-shape-cascatelli
https://www.scattidigusto.it/2021/03/31/pasta-designer-e-il-mestiere-del-futuro-cascatelli-inventati-e-subito-esauriti/

Az olaszok fenntartással fogadják az új, tökéletesnek nevezett tésztát

Kis arroganciával "szenzációsnak", vagy inkább "a valaha létrehozott legjobbnak" nevezte. De tudjuk, milyenek az amerikaiak.
Tény azonban, hogy az első két adag tészta, az egyik 3700 csomagból, a másik 8000 csomagból állt, néhány perc alatt elfogyott.

És nem voltak éppen olcsók. A Cascatelli 2,5 fontos egyetlen csomagja 17,99 dollárba került.

Válasz

Huszákné Vigh Gabriella üzente 3 éve

Megalkották az úgynevezett tökéletes tésztát
2021,04.02.
Dan Pashman, a The Sporkful nevű gasztronómiai podcast házigazdája szerint a „spagetti csak egy cső”, ami „néhány falat után ugyanolyan”, a kerek forma pedig nem alkalmas „a mártás megtartására”.

Az új tésztaformát „cascatellinek” hívják, ami olaszul annyit tesz, „kis vízesések”. Pashman a tészta kialakításához a létező összes tésztát felvásárolta, tanulmányozta és katalogizálta. Kiválasztotta a legoptimálisabb tulajdonságait a tésztáknak, így jött a cascatelli, ami rövid, lapos, derékszögű, fodros, utóbbi fodrok adják a tészta textúráját is.

Pashman szerint ritkák az olyan tészták, amiknek derékszöge van, ami „kielégítő harapásélményt ad”. A tésztát három év alatt kísérletezte ki.
https://telex.hu/zacc/2021/03/24/megalkottak-az-ugynevezett-tokeletes-tesztat

https://www.esquire.com/food-drink/food/a35983074/new-pasta-shape-invented-dan-pashman-interview/
https://www.sfoglini.com/products/sporkful
http://www.sporkful.com/tag/pasta/

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu