Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2012.12.15.
A Guinness Világrekordok könyvébe is bekerült a világ legnagyobb pizzája, amelyet Rómában sütöttek meg.
A római vásár területén, 1200 négyzetméteren készült el az Ottavia nevet kapott rekordétel öt pizzasütő közreműködésével.
A 23 250 kilogramm súlyú, 40 méter átmérőjű pizza elkészítéséhez 9 tonna gluténmentes lisztet, négy tonna paradicsomszószt, 190 kilogramm olajat, 675 kilogramm margarint, négy tonna mozarellát és 250 kilogramm sót használtak fel.
Az óriási tészta 300-500 Celsius-fok közötti hőmérsékleten sült speciális kemencékben, majd ötvenezer adagra osztották szét.
A frissen kisütött pizzával megdőlt az eddigi rekord, amelyet 1990-ben állítottak fel Dél-Afrikában. Akkor a Norwood Pick'n Pay szupermarket készítette el a 37,4 méter átmérőjű olasz tésztát 4,5 tonna liszt, 1,7 tonna sajt és 900 kilogramm paradicsomszósz felhasználásával. Az még nem volt gluténmentes.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Öt olasz szakácsnak köszönhetően újabb értelmetlen világrekord született: elkészült a valaha sütött legnagyobb pizza. A csaknem negyven méteres átmérőjű étel egy margherita, vagyis paradicsomszósz és sajt borítja. A rekordtermék a Daily Mail szerint csaknem kilenc tonna lisztből, négy tonna paradicsomszósszal és majdnem négy tonna mozzarellával készült, két napig.
A tésztát több részletben gyúrták, összesen 5234 adagban. Az Ottavia névre keresztelt ételszörny egyébként gluténmentes, az eddig említett alapanyagokon kívül margarint, sót, növényi olajat és balzsamecetet tartalmaz. (Az eddigi legnagyobbat a Dél-afrikai Köztársaságban sütötték 1990-ben.)
Dovilio Nardi, az öt szakács egyike elmondta: céljuk, hogy pizzájuk egy új, hatalmas gazdasági és kulturális fellendülés szimbólumává váljon, a gluténmentességgel pedig azt akarták bizonyítani, hogy az egészséges ételek is lehetnek ízletesek. A bemérés és rekordhitelesítés után az ételt rászorulók közt osztották szét, legalább ennyi értelme volt a dolognak. (Azon kívül, hogy úristen, mekkora pizza!)
http://velvet.hu/blogok/numera/2012/12/17/a_vilag_legnagyobb_pizzaja/
http://roma.repubblica.it/cronaca/2012/12/06/news/pizza_da_guinness-48210025/
-------------------------------------------------------------------------------------------
http://eater.com/archives/2012/05/09/rome-pizza.php
http://inforadio.hu/hirek/eletmod/hir-535790
http://www.italianissimissima.com/blog/2012/12/ime-vilag-legnagyobb-pizzaja/
http://www.guinnessworldrecords.com/news/2012/12/ottavia-largest-pizza-in-the-world-46305/
http://www.vancouversun.com/mobile/business/businesswire/CORRECTING+REPLACING+Schar+Sponsors+Serves+World+Largest+Gluten+Free/7700155/story.html
http://roma.repubblica.it/cronaca/2012/12/06/news/pizza_da_guinness-48210025/
http://www.gingerandtomato.com/fiere-ed-eventi/pizza-senza-glutine-piu-grande-mondo-ottavia/
http://www.iconocast.com/12-14-2012/49/Thats-topped-the-lot-Italians-reclaim-title-for-worlds-largest-pizza-after-five-chefs-bake.php
------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
Rómában akár pizza iskolában is tanulhatunk
2012.12.15.
Természetesen nem olcsó mulatság, egy kétnapos Gabriele Bonci sztár szakács kurzusának ára 170 euró.
http://www.whattoseeinrome.com/gabriele-bonci-pizza-school-rome/
--------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------
A világ legnagyobb pizzája
2012.12.21.
Az Ottaviára keresztelt 40 méter átmérőjű pizzát öt olasz szakács készítette el Rómában, ami nem csak rekordot döntött, hanem még gluténmentes is.
Az ötfős csapatot Dovilio Nardi vezette, aki korábban olyan olasz pizzahálózat kiépítésén dolgozott, amely gluténérzékeny ügyfeleknek készít termékeket.
A pizzához 9 tonna lisztet, 4,5 tonna paradicsomszószt, 4 tonna mozzarellát, 670 kiló margarint, 250 kiló kősót, 100 kiló salátát és 25 kiló ecetet használtak fel, így a végeredmény több mint 23 tonna lett.A rekorder pizza elkészítéséhez a szakácsok több mintt 48 órán át sütötték a tészták, több mint 5 ezer tételre lebontva. A pizzát Ottaviának nevezték el az első római császár, Octavianus Augustus tiszteletére.
A rendezvényt, ahol a pizzát bemutatták, a Dr. Schar nevű cég szervezte, amely gluténmentes termékek forgalmazásával foglalkozik.
A korábbi rekordot 1990-ben a dél-afrikai Norwood Pick'n Pay hipermarketben állították, de az a pizza tartalmazott glutént és csak 37 méter átmérőjű volt.
------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.origo.hu/tafelspicc/hirek/20121220-a-vilag-legnagyobb-pizzaja.html
------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Huszákné Vigh Gabriella 16 órája új blogbejegyzést írt: A Pantheon kápolnái és fülkéi a sírokkal részletesen 2024
Huszákné Vigh Gabriella írta 2 napja a(z) Rómában játszódó filmek fórumtémában:
Közel tíz évvel szereplése után életre kel a Bond-filmek egyik ...
Huszákné Vigh Gabriella 2 napja új blogbejegyzést írt: A Vatikánban bemutatták a 2025-ös szentév kabalafiguráját 2024
Huszákné Vigh Gabriella 3 napja új blogbejegyzést írt: Római hihetetlen piac: Piac egy múzeumban Cicero kezénél 2024
Huszákné Vigh Gabriella 3 napja új blogbejegyzést írt: Magyarok megemlékezése a római Veranói temetőben 2024
Huszákné Vigh Gabriella írta 3 napja a(z) magyarok Rómában fórumtémában:
Október 31-én délelőtt a Pápai Magyar Intézet, a Szentszéki ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 3 napja a(z) magyarok Rómában fórumtémában:
Megemlékezést tartottunk a római Veranoi temetőben. ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 3 napja a(z) Limoncello (talján konyha idehaza) fórumtémában:
http://www.pasticceriaregoli. com/?...
Huszákné Vigh Gabriella írta 4 napja a(z) Limoncello (talján konyha idehaza) fórumtémában:
http://orokvaros.network. hu/blog/roma-kozossegi...
Huszákné Vigh Gabriella írta 4 napja a(z) Limoncello (talján konyha idehaza) fórumtémában:
Csak egy ötlet: a Santa Maria Maggiore bazilikában lévő ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Már Rómában is kapható a világ legjobb pizzája a Da Micheleben
Ciabatta, az olasz lepénykenyér
Róma első frissen sütő pizza automatája 2021
Nem helyénvaló étel a római zsidó sült articsóka az izraeli rabbik szerint