Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2019.04.15.
A Gelato Festival Europa zsűrije szerint Fazekas Ádám cukrász fagylaltja
vitte a prímet az új generációs kategóriában. A 10. Európai Fagylalt
Fesztivált Rómában tartották, igaz a római döntőt megelőzte a
magyarországi verseny, ahol Ádám kategóriájában és abszolút győztesként
is első helyezést ért el. A római első helyezéssel
kvalifikálta magát a 2021-es fagylalt-világbajnokságra.
A most már nemzetközi hírű fagylaltot Budapesten a Fazekas Cukrászdában meg is kóstolhatjuk, ahol ellentétben a Piedone-flm klasszikus jelenetével – van pisztácia. A Fazekas Cukrászdában egyébként a természetben megtalálható alapanyagokból készülnek a fagyik, főzött technológiával, finomabbnál finomabb ízekben.
A Borsnak elmondta Ádám, hogy olasz alapanyagokból, egy „műhelynek” berendezett kamionban kellett elkészíteni a fagylaltot – Az alapanyagok: ledarált pisztáciából készült liszt, tej, tejszín, egy kevés só, és Püspökszilágyról, a szülőfalumból származó málnaszósz, amit fűszerként vihettem magammal – emlékezett az Európa-bajnok fagyis.
Gratulálunk Fazekas Ádámnak, hogy az Örök Városban sikerült ilyen szép eredményt elérnie, első helyezést, ez bizony nagy dicsőség, hiszen sok turista alig várja, hogy Rómában élvezhesse az ottani finom fagylaltokat, s most bakancslistára teheti a budapesti Fazekas Cukrászdát is!
Ne feledkezzünk meg a közönségdíjas Andrész Petráról!
Rómában a biatorbágyi Andrész Petra karamellás-gyümölcsös fagyija közönségdíjat nyert. – Ez vajkaramella alapú, enyhén sózott, fekete ribizlivel ízesített fagylalt. Van még benne karamellizált sózott tökmag, és a díszítése is karamell – mondta a Borsnak Petra.
Petra a fagyijával a római közönséget megnyerte!
Szívből gratulálunk Petrának is!!!
--------------------------------------------------------------------------
https://www.facebook.com/gelatofestival/?tn-str=k*F
https://hvg.hu/elet/20190415_Pisztaciafagyiban_Magyarorszag_jobban_teljesit_dijat_nyert_Romaban_a_Fazekas_Cukraszda?s=hk
http://www.borsonline.hu/aktualis/magyar-pisztaciafagyi-lett-europa-legjobbja/173604
https://www.facebook.com/Andr%C3%A9sz-Cukr%C3%A1szda-763974737055004/
----------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------
|
|
Huszákné Vigh Gabriella 1 perce új blogbejegyzést írt: A Pantheon kápolnái és fülkéi a sírokkal részletesen 2. befejező rész 2024
Huszákné Vigh Gabriella 1 napja új blogbejegyzést írt: A Pantheon kápolnái és fülkéi a sírokkal részletesen 2024
Huszákné Vigh Gabriella írta 2 napja a(z) Rómában játszódó filmek fórumtémában:
Közel tíz évvel szereplése után életre kel a Bond-filmek egyik ...
Huszákné Vigh Gabriella 3 napja új blogbejegyzést írt: A Vatikánban bemutatták a 2025-ös szentév kabalafiguráját 2024
Huszákné Vigh Gabriella 3 napja új blogbejegyzést írt: Római hihetetlen piac: Piac egy múzeumban Cicero kezénél 2024
Huszákné Vigh Gabriella 4 napja új blogbejegyzést írt: Magyarok megemlékezése a római Veranói temetőben 2024
Huszákné Vigh Gabriella írta 4 napja a(z) magyarok Rómában fórumtémában:
Október 31-én délelőtt a Pápai Magyar Intézet, a Szentszéki ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 4 napja a(z) magyarok Rómában fórumtémában:
Megemlékezést tartottunk a római Veranoi temetőben. ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 4 napja a(z) Limoncello (talján konyha idehaza) fórumtémában:
http://www.pasticceriaregoli. com/?...
Huszákné Vigh Gabriella írta 4 napja a(z) Limoncello (talján konyha idehaza) fórumtémában:
http://orokvaros.network. hu/blog/roma-kozossegi...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Róma híres fagylalt palotája a Palazzo del Freddo
A legjobb fagylalt legtitkosabb helye Rómában
Római győzelme után fagylaltjával idén világbajnok lett Fazekas Ádám cukrász 2021
Meghalt a tiramisu atyjának tartott Ado Campeol 2021