Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1 napja | Huszákné Vigh Gabriella | 0 hozzászólás
2025.03.24.
Bár a magyar kézműves fagylalt napja május 8-án lesz, a Vatikánban március 23-án vasárnap ünnepelték az Európai Kézműves Fagylalt Napot, egy nappal előrébb hozva a hivatalos európai március 24-ét.
A tizenharmadik alkalommal megrendezett Gelato Day gasztronómiai főszereplője a jubileumnak szentelt fagylalt "Halleluja" ízzel volt, ami egy igazán különleges alkotás: pirított mogyoró és csokoládé kombinációja, alapját pedig a gianduia, a híres mogyorós csokoládékrém adja.
A Vatikánban a kézműves fagylaltkészítő mesterek jelentős eseményen vettek részt, áthaladtak a Szent Péter bazilika Szent Kapuján, amely a hagyományos és spirituális elemeket ötvöző ünnepség kezdetét jelentette.
Ezután a Szent Péter tér közelében a Piazza Risorgimento-n 10 h és 18 h között hivatalosan is bemutatták az év ízét, a Halleluját, amelyet a jubileum alkalmából hoztak létre. A neve egyszerűen zseniális, az íze pedig valószínűleg mennyei.
Az év ízét jótékonysági adománygyűjtéssel együtt osztották szét a zarándokoknak.
Az Artglace-szel és a főbb szakmai szövetségekkel együttműködésben szervezett esemény célja volt a kézműves fagylaltkészítők munkájának javítása, valamint a fagylalt, mint a minőség, a hagyomány és a kreativitás szimbólumának népszerűsítése.
A téren minden résztvevő fagylaltkészítő reprodukálhatta a "Hallelujah" hivatalos receptjét, amely elérhető volt a honlapon: https://www.gelato-day.it/en/
------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Huszákné Vigh Gabriella 2 órája új blogbejegyzést írt: Kostyál Zsigmond/Heru Mornie: Out-of-Time Square – az Időn Kívüli Tér 2025
Huszákné Vigh Gabriella 1 napja új blogbejegyzést írt: A júdásfa és a píneák a gyengéim 2025
Huszákné Vigh Gabriella 1 napja új blogbejegyzést írt: 13. Európai Kézműves Fagylalt Nap „Hallelujával” a Vatikánban 2025
Huszákné Vigh Gabriella 1 napja új blogbejegyzést írt: Ferenc pápa hazatért a Vatikánba, előtte köszöntötte a híveket a kórházból, és elment a Santa Maria Maggiore bazilikába 2025
Huszákné Vigh Gabriella írta 2 napja a(z) mártírok, szentek fórumtémában:
Longinus százados, mint Pilátus hírvivője kapta az ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 2 napja a(z) Limoncello (talján konyha idehaza) fórumtémában:
A supplì története. A húsmártással és mozzarella ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 2 napja a(z) Limoncello (talján konyha idehaza) fórumtémában:
A maritozzo egy klasszikus édes sütemény, amely ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 2 napja a(z) Utazási tapasztalatok 2025 fórumtémában:
"A full experience arénás jegyet minden gond nélkül...
Huszákné Vigh Gabriella 2 napja új blogbejegyzést írt: A Költészet Világnapja a Falconieri palotában 2025
Huszákné Vigh Gabriella 2 napja új blogbejegyzést írt: Róma megújította egyik legtörténelmibb hagyományát, a déli ágyúlövést a Gianicolo dombról 2025
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Halleluja a neve a jubileumi szentév fagylaltjának 2025
Hóesés Rómában augusztus 5-én 2022
Colosseum jégnyalóka Róma legfrissebb újdonsága a Trevi kútnál 2022
Római győzelme után fagylaltjával idén világbajnok lett Fazekas Ádám cukrász 2021