Róma: Fapados út Szardíniára Rómán keresztül 4. rész

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1606 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6307 db
  • Fórumtémák - 219 db
  • Linkek - 1285 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1606 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6307 db
  • Fórumtémák - 219 db
  • Linkek - 1285 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1606 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6307 db
  • Fórumtémák - 219 db
  • Linkek - 1285 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1606 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6307 db
  • Fórumtémák - 219 db
  • Linkek - 1285 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

network.hu

network.hu

2016.09.21.

Calgiari halpiacáról - a Mercato San Benedettóról, még itthon láttam egy filmet, ami annyira különleges volt, hogy besoroltam a látnivalók közé. Amikor pedig kiderült, hogy mennyire remekül felszerelt konyhát kaptunk, akkor egyértelművé vált, hogy a piacon bevásárolni is érdemes lesz.

 

A várban kisebb üzletekben az alap élelmiszereket beszereztük, a pármai sonkát különösen gusztusosan szeletelték és csomagolták. Vigyázni a kenyér vásárlással kellett, mert ezzel érhették az embert meglepetések. Lehet kapni ugyanis só nélküli kenyeret, ami természetesen ugyanúgy néz ki az egyszerű vásárló számára, mint a sóval ízesített,- szerencsére a kis üzletekben rögtön figyelmeztettek az eladók, ha éppen ilyen kenyérre böktem rá, hogy na, azt kérem.

A piacra könnyen eljutottunk a 7-es busszal, miután a bástya előtti téren szálltunk fel rá. A szemben levő megállóban láttunk jól öltözött menekülteket, majd a piacon néhányat, akik között már kéregetők is akadtak. A piac egy modern építésű épület, a mosdója itthoni viszonylathoz képest szokatlanul tiszta volt.

Először a földszinten néztünk szét, sajtokat, zöldségeket, gyümölcsöt vásároltunk, majd megálltunk a husoknál. Árultak többek között malacokat, grill csirkét és grillezett szardíniai fürjet.

A szardíniai fürj kicsinek tünt, 2 euró volt darabja, így négy darabot vettem, -  finom volt és egy étkezésre egy darab azért körettel elegendőnek bizonyult.

(A vásárolt nagyobb grill csirkét végül a hűtóben hagytuk távozásunkor, mert nem tudtunk annyit ennyi, hogy elfogyjon.)

 

Az alagsorban volt a halpiaci rész, - s valóban érdekes volt. Mindent jól megnéztünk, s végül kardhal szeleteket vettem, semmi különösebb extraságot.

A frissen felszeletelt halat a konyhában nagyon egyszerűen fokhagymával, sóval ízesítve sütöttem meg, - a lányom szerint ízletes volt, s azt mondta, hogy így jó, ahogy van. Frissen fogott halból ettünk aznap este ízletes vacsorát.

-

Egy másik alkalommal pedig vacsorára egy calgiari étteremben milyen pizzát ettünk? Kitalálhattátok, - kardhalasat!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

network.hu

 ------------------------------------------------------------------------------------------

network.hu

 -------------------------------------------------------------------------------------------

network.hu

 ------------------------------------------------------------------------------------------------

network.hu

 ---------------------------------------------------------------------------------------

network.hu

 ----------------------------------------------------------------------------------------------

network.hu

 --------------------------------------------------------------------------------------------

network.hu

 --------------------------------------------------------------------------------------------

network.hu

 ------------------------------------------------------------------------------------------

network.hu

 ----------------------------------------------------------------------------------------------

network.hu

 ----------------------------------------------------------------------------------------------

network.hu

 ----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: róma szardínia tenger

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu