Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
6 éve | Huszákné Vigh Gabriella | 0 hozzászólás
2018.11.27.
November 19-én izgalmas gasztronómiai találkozóra került sor Olaszország
egy kis, de gasztronómia szempontjából annál jelentősebb városában,
Albában.
Itt gyűltek össze ugyanis a magyar és az olasz Bocuse d’Or
Akadémia legendás alakjai, hogy egy sajtóvacsora keretén belül a két
ország gasztrokultúráját összehasonlítsák, megvitassák és természetesen
meg is kóstolják.
A Piazza Duomo nevű étteremben rendezett eseményre a magyar séfek igazán
különleges alapanyagokkal érkeztek, hiszen az általuk tervezett menüben
helyet kapott a kacsamáj, az őz és a somlói galuska is, mely fogásokat a
hozzájuk tökéletesen passzoló magyar borokkal párosították.
Varga Norbert sommelier egy késői szüretelésű 2017-es tokaji borral
(Demeter Zoltán), egy 2009-es villányi cabernet franc-nal (Bock József)
és egy 2018-as tokaji aszúval (Szepsy István) készült. A 2012 óta három
Michelin-csillaggal jutalmazott éttermet nem más vezeti, mint az idei
magyar Bocuse d'Or verseny döntőjének elnöke, egyben az Olasz Bocuse
d'Or Akadémia jelenlegi elnöke, Enrico Crippa.
„Célom, hogy a legtöbbet hozzam ki abból, ami körülöttem van, és a
hagyományok mögé nézzek” - írja a korábban Franciaországban és Japánban
is dolgozó séf, Enrico Crippa éttermi bemutatkozásában. Széll Tamás már
járt a híres séf éttermében és hasonló megállapításokkal távozott. Ahogy
ő fogalmazott,
„a friss, naprakész szaktudás és az avantgárd stílus mit sem ér a
gasztronómiai gyökerek, a helyi alapanyagok fontossága, és a saját
hazánk tisztelete nélkül.”
Enrico Crippa éttermében nyújtott fogások alapanyagai ugyanis általában
maximum 50 kilométeres körzetből érkeznek és ezek a helyi alapanyagok
vezetik a séf kezét és fantáziáját minden nap. Nem meglepő így az sem,
hogy az étteremnek saját kertje van néhány kilométerre Albától, ahol még
saját méz is készül. A sok ráfordított munka meghozta eredményét,
hiszen 2013 óta a Piazza Duomo a világ 50 legjobb éttermének listáján
szerepel, 2017-ben a rangos 15. helyet elérve.
Magyarország jövőre vendégként szerepelhet a 2019-es albai szarvasgomba
fesztiválon, mely minden évben 7-800 000 látogatót vonz világszerte.
Tehát jövő októberben Magyarország hivatalosan is a Fiera Internazionale
Tartufo Bianco d’Alba vendége lesz a Dining Guide közreműködésével.
2019-ben
Európa legnívósabb nemzetközi gourmet rendezvényén egyedüli külföldi
meghívottként, saját standdal mutathatja meg a csapat, hol tart ma –
vagyis jövőre – a magyar gasztronómia.
---------------------------------------------------------------------------------------------
http://magyarkonyhaonline.hu/olaszorszagban-turnezott-szell-tamas-es-csapata
https://diningguide.hu/most-szell-tamas-fozott-jovore-a-magyar-gasztronomiat-latjak-vendegul-piemontban/
Italia e Ungheria, unite in cucina nel segno di Bocuse. Ad Alba, con Enrico Crippa e Tamás Széll
http://www.gamberorosso.it/it/news/1048563-italia-e-ungheria-unite-in-cucina-nel-segno-di-bocuse-ad-alba-con-enrico-crippa-e-tamas-szell?fbclid=IwAR0E-7D7zTsy1DizXs3i9R-njvJB9MamWxdBTO9kV1qBXATMIyPh7q7ApTE
----------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Huszákné Vigh Gabriella írta 21 órája a(z) A Santo Stefano Rotondo a magyarok nemzeti temploma fórumtémában:
Santo Stafano Rotondo legújbb restaurálása 2025.01.30. A ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 21 órája a(z) Szentév 2025 fórumtémában:
3. Szentmiséken való részvétel: A Szent Péter-bazilika ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 21 órája a(z) Szentév 2025 fórumtémában:
2.A regisztrációhoz segítséget nyújt a következő linken ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 21 órája a(z) Szentév 2025 fórumtémában:
Szentév, Szentkapu: 2025. január 5-től, a Falakon kívüli ...
Huszákné Vigh Gabriella 1 napja új blogbejegyzést írt: Egy január végi esős nap Rómában fotókkal 2025
Huszákné Vigh Gabriella 2 napja új blogbejegyzést írt: Weisz Árpád életéről Rómában színdarabot mutattak be a Villa Pamphilj színházban 2025
Huszákné Vigh Gabriella 2 napja új blogbejegyzést írt: Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapátot 2025
Huszákné Vigh Gabriella 3 napja új blogbejegyzést írt: Bemutatták Rómában a lourdes-i látnok életéről szóló musicalt 2025
Huszákné Vigh Gabriella 3 napja új blogbejegyzést írt: A Magyar Kultúra Napja Rómában a Falconieri palotában 2025
Huszákné Vigh Gabriella 5 napja új blogbejegyzést írt: Halleluja a neve a jubileumi szentév fagylaltjának 2025
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mi kerül ezen a tésztán 12 ezer forintba?
Kovács Patrik: 5 dolog, amit, ha Rómában jársz, mindenképp meg kell kóstolnod 2024
Olasz őstermelők rendezvénye Rómában a Circus Maximusban 2023
Rántott Hal és Tőkehal Fesztivál Rómában 2023