Róma: Széll Tamás séf meghívást kapott az olasz szarvasgomba fesztiválra

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1607 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6354 db
  • Fórumtémák - 219 db
  • Linkek - 1285 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1607 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6354 db
  • Fórumtémák - 219 db
  • Linkek - 1285 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1607 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6354 db
  • Fórumtémák - 219 db
  • Linkek - 1285 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1607 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6354 db
  • Fórumtémák - 219 db
  • Linkek - 1285 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

network.hu

 

network.hu

2018.11.27.
November 19-én izgalmas gasztronómiai találkozóra került sor Olaszország egy kis, de gasztronómia szempontjából annál jelentősebb városában, Albában.

 

Itt gyűltek össze ugyanis a magyar és az olasz Bocuse d’Or Akadémia legendás alakjai, hogy egy sajtóvacsora keretén belül a két ország gasztrokultúráját összehasonlítsák, megvitassák és természetesen meg is kóstolják.

A Piazza Duomo nevű étteremben rendezett eseményre a magyar séfek igazán különleges alapanyagokkal érkeztek, hiszen az általuk tervezett menüben helyet kapott a kacsamáj, az őz és a somlói galuska is, mely fogásokat a hozzájuk tökéletesen passzoló magyar borokkal párosították.

Varga Norbert sommelier egy késői szüretelésű 2017-es tokaji borral (Demeter Zoltán), egy 2009-es villányi cabernet franc-nal (Bock József) és egy 2018-as tokaji aszúval (Szepsy István) készült. A 2012 óta három Michelin-csillaggal jutalmazott éttermet nem más vezeti, mint az idei magyar Bocuse d'Or verseny döntőjének elnöke, egyben az Olasz Bocuse d'Or Akadémia jelenlegi elnöke, Enrico Crippa.


„Célom, hogy a legtöbbet hozzam ki abból, ami körülöttem van, és a hagyományok mögé nézzek” - írja a korábban Franciaországban és Japánban is dolgozó séf, Enrico Crippa éttermi bemutatkozásában. Széll Tamás már járt a híres séf éttermében és hasonló megállapításokkal távozott. Ahogy ő fogalmazott,
„a friss, naprakész szaktudás és az avantgárd stílus mit sem ér a gasztronómiai gyökerek, a helyi alapanyagok fontossága, és a saját hazánk tisztelete nélkül.”

Enrico Crippa éttermében nyújtott fogások alapanyagai ugyanis általában maximum 50 kilométeres körzetből érkeznek és ezek a helyi alapanyagok vezetik a séf kezét és fantáziáját minden nap. Nem meglepő így az sem, hogy az étteremnek saját kertje van néhány kilométerre Albától, ahol még saját méz is készül. A sok ráfordított munka meghozta eredményét, hiszen 2013 óta a Piazza Duomo a világ 50 legjobb éttermének listáján szerepel, 2017-ben a rangos 15. helyet elérve.


Magyarország jövőre vendégként szerepelhet a 2019-es albai szarvasgomba fesztiválon, mely minden évben 7-800 000 látogatót vonz világszerte.

 

 

Tehát jövő októberben Magyarország hivatalosan is a Fiera Internazionale Tartufo Bianco d’Alba vendége lesz a Dining Guide közreműködésével. 2019-ben
Európa legnívósabb nemzetközi gourmet rendezvényén egyedüli külföldi meghívottként, saját standdal mutathatja meg a csapat, hol tart ma – vagyis jövőre – a magyar gasztronómia.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

http://magyarkonyhaonline.hu/olaszorszagban-turnezott-szell-tamas-es-csapata
https://diningguide.hu/most-szell-tamas-fozott-jovore-a-magyar-gasztronomiat-latjak-vendegul-piemontban/
Italia e Ungheria, unite in cucina nel segno di Bocuse. Ad Alba, con Enrico Crippa e Tamás Széll
http://www.gamberorosso.it/it/news/1048563-italia-e-ungheria-unite-in-cucina-nel-segno-di-bocuse-ad-alba-con-enrico-crippa-e-tamas-szell?fbclid=IwAR0E-7D7zTsy1DizXs3i9R-njvJB9MamWxdBTO9kV1qBXATMIyPh7q7ApTE

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

network.hu

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------

 

network.hu

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

network.hu

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

network.hu

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------

 

network.hu

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------

 

network.hu

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------

 

Címkék: alba gasztro szarvasgomba széll tamás étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Huszákné Vigh Gabriella írta 3 napja a(z) Trevi kút fórumtémában:

A Trevi kút a restaurálás után új látogatási módokkal nyílik...

Huszákné Vigh Gabriella írta 5 napja a(z) Via Appia és parkok fórumtémában:

https://romaarcheologiaerestaur oarchitettura.wordpress....

Huszákné Vigh Gabriella írta 5 napja a(z) Via Appia és parkok fórumtémában:

Történelmi jelölők és háborús emlékművek - Róma, Lazio ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu