Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
7 éve | Huszákné Vigh Gabriella | 0 hozzászólás
2018.11.27.
November 19-én izgalmas gasztronómiai találkozóra került sor Olaszország
egy kis, de gasztronómia szempontjából annál jelentősebb városában,
Albában.
Itt gyűltek össze ugyanis a magyar és az olasz Bocuse d’Or
Akadémia legendás alakjai, hogy egy sajtóvacsora keretén belül a két
ország gasztrokultúráját összehasonlítsák, megvitassák és természetesen
meg is kóstolják.
A Piazza Duomo nevű étteremben rendezett eseményre a magyar séfek igazán
különleges alapanyagokkal érkeztek, hiszen az általuk tervezett menüben
helyet kapott a kacsamáj, az őz és a somlói galuska is, mely fogásokat a
hozzájuk tökéletesen passzoló magyar borokkal párosították.
Varga Norbert sommelier egy késői szüretelésű 2017-es tokaji borral
(Demeter Zoltán), egy 2009-es villányi cabernet franc-nal (Bock József)
és egy 2018-as tokaji aszúval (Szepsy István) készült. A 2012 óta három
Michelin-csillaggal jutalmazott éttermet nem más vezeti, mint az idei
magyar Bocuse d'Or verseny döntőjének elnöke, egyben az Olasz Bocuse
d'Or Akadémia jelenlegi elnöke, Enrico Crippa.
„Célom, hogy a legtöbbet hozzam ki abból, ami körülöttem van, és a
hagyományok mögé nézzek” - írja a korábban Franciaországban és Japánban
is dolgozó séf, Enrico Crippa éttermi bemutatkozásában. Széll Tamás már
járt a híres séf éttermében és hasonló megállapításokkal távozott. Ahogy
ő fogalmazott,
„a friss, naprakész szaktudás és az avantgárd stílus mit sem ér a
gasztronómiai gyökerek, a helyi alapanyagok fontossága, és a saját
hazánk tisztelete nélkül.”
Enrico Crippa éttermében nyújtott fogások alapanyagai ugyanis általában
maximum 50 kilométeres körzetből érkeznek és ezek a helyi alapanyagok
vezetik a séf kezét és fantáziáját minden nap. Nem meglepő így az sem,
hogy az étteremnek saját kertje van néhány kilométerre Albától, ahol még
saját méz is készül. A sok ráfordított munka meghozta eredményét,
hiszen 2013 óta a Piazza Duomo a világ 50 legjobb éttermének listáján
szerepel, 2017-ben a rangos 15. helyet elérve.
Magyarország jövőre vendégként szerepelhet a 2019-es albai szarvasgomba
fesztiválon, mely minden évben 7-800 000 látogatót vonz világszerte.
Tehát jövő októberben Magyarország hivatalosan is a Fiera Internazionale
Tartufo Bianco d’Alba vendége lesz a Dining Guide közreműködésével.
2019-ben
Európa legnívósabb nemzetközi gourmet rendezvényén egyedüli külföldi
meghívottként, saját standdal mutathatja meg a csapat, hol tart ma –
vagyis jövőre – a magyar gasztronómia.
---------------------------------------------------------------------------------------------
http://magyarkonyhaonline.hu/olaszorszagban-turnezott-szell-tamas-es-csapata
https://diningguide.hu/most-szell-tamas-fozott-jovore-a-magyar-gasztronomiat-latjak-vendegul-piemontban/
Italia e Ungheria, unite in cucina nel segno di Bocuse. Ad Alba, con Enrico Crippa e Tamás Széll
http://www.gamberorosso.it/it/news/1048563-italia-e-ungheria-unite-in-cucina-nel-segno-di-bocuse-ad-alba-con-enrico-crippa-e-tamas-szell?fbclid=IwAR0E-7D7zTsy1DizXs3i9R-njvJB9MamWxdBTO9kV1qBXATMIyPh7q7ApTE
----------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
|
Huszákné Vigh Gabriella 15 órája új blogbejegyzést írt: Leó pápa az élő betlehemi jelenetek résztvevőivel találkozott 2025
Huszákné Vigh Gabriella 16 órája új blogbejegyzést írt: Edith Bruck holokauszttúlélő és Andrea Riccardi olasz történész beszélgetése egy könyvben 2025
Huszákné Vigh Gabriella 17 órája új blogbejegyzést írt: Az olasz konyha felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára 2025
Huszákné Vigh Gabriella 17 órája új blogbejegyzést írt: Események Magyarország Római Nagykövetségén 2025
Huszákné Vigh Gabriella 18 órája új blogbejegyzést írt: Ünnepség Rómában december 8-án a Szeplőtelen Fogantatás oszlopnál 2025
Huszákné Vigh Gabriella írta 2 napja a(z) Aktuális mindenféle fórumtémában:
Oggi, martedì 16 dicembre 2025, nel Duomo di Napoli si...
Huszákné Vigh Gabriella 2 napja új blogbejegyzést írt: Roberto Benigni :"Péter – Egy ember a szélben" monológjának helyszíne a Vatikán 2025
Galgóczi Imre írta 2 napja a(z) Raffaello szupersztár a Vatikáni múzeumokban 2020 blogbejegyzéshez:
Köszönöm a válaszadást. Így már érthető a felfedezés ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 3 napja a(z) Politikai szelek fórumtémában:
Giorgia Meloni olasz miniszterelnök fejtette ki a ...
Huszákné Vigh Gabriella írta 3 napja a(z) A Vatikáni Múzeumban bukkantak két eredeti Raffaello festményre blogbejegyzéshez:
Nem volt elzárva, csak azt hitték, hogy nem Raffaello, hanem a ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mi kerül ezen a tésztán 12 ezer forintba?
Kovács Patrik: 5 dolog, amit, ha Rómában jársz, mindenképp meg kell kóstolnod 2024
Olasz őstermelők rendezvénye Rómában a Circus Maximusban 2023
Rántott Hal és Tőkehal Fesztivál Rómában 2023