Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | Huszákné Vigh Gabriella | 0 hozzászólás
2016.10.03.
Idén is elkészült Rómában a Top 10 éttermek listája, ahol a legfinomabb amatriciana spagettit lehet enni.
A listán ugyan nem szerepel az Il Buco étterem, de elmondom, hogy itt a legutóbbi utamon rendkívül ízletes, nem túl paradicsomos amatriciana spagettit kaptam. Az étterem kellemes helyen, a Pantheontól nem messze, a Collegio Romano mellett található, szívesen ajánlom az 1901-től működő éttermet mindenkinek.
-
A lista érdekessége, hogy a hagyományos éttermek mellett egy lakásétterem is belekerült!!!
-
Az idei Top 10 étterem:
Roma, i 10 posti dove mangiare la migliore amatriciana
„1 - La cucina romanesca dell’Osteria Angelino dal 1899“
Roma, i 10 posti dove mangiare la migliore amatriciana - pagina 2
„2- Innamorarsi della cucina romana, Da Bucatino si può“
Roma, i 10 posti dove mangiare la migliore amatriciana - pagina 3
„3- Magnagusto“
Roma, i 10 posti dove mangiare la migliore amatriciana - pagina 4
4. „l'Hosteria la Casetta“
Roma, i 10 posti dove mangiare la migliore amatriciana - pagina 5
5. „l'Hostaria Cannavota“
Roma, i 10 posti dove mangiare la migliore amatriciana - pagina 6
„6 - Dar Buzzicone all’Alessandrino“
Roma, i 10 posti dove mangiare la migliore amatriciana - pagina 7
„7- Vecchia Roma“
Roma, i 10 posti dove mangiare la migliore amatriciana - pagina 8
„ 8- Da Checco ar 65“
Roma, i 10 posti dove mangiare la migliore amatriciana - pagina 9
„9 - Celestino“
Roma, i 10 posti dove mangiare la migliore amatriciana - pagina 10
„10- casa Ruschioni“
-------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------
Egy kis ismertető:
A „spaghetti all' amatriciana” az olasz gasztronómiai hagyomány egyik szimbóluma. Nevét a Rieti megyében található Amatrice városról kapta. Őse a „fehéren”, vagyis paradicsom nélkül, sült tokaszalonna-darabkákkal és helyi juhsajttal gazdagított spagetti vagy bucatini tészta (griscia vagy gricia), amely a griscianói pásztorok közvetítésével került Rómába.
A recept első, írott formában való megjelenése Francesco Leonardi, római szakács és szakácskönyvszerkesztő
nevéhez fűződik. Egyesek szerint ő volt az első, aki tudatosan, afféle
modernizálási szándékkal nápolyi módra, azaz paradicsommal és
vöröshagymával készítette a szóban forgó ételt. A rómaiak és az
amatriceiek a mai napig is vérre menő vitákat folytatnak arról, hogy
kell-e a szószhoz hagymát, fehérbort, esetleg friss majoránnát adni,
hogy az ételt spagettivel vagy bucatinivel kell készíteni, hogy a
karakteresebb ízű, Róma közelében legelt juhok tejéből készült pecorino
legyen-e a felhasznált sajt, vagy a lágyabb aromákkal rendelkező
amatricei. Egy dologban értenek csupán egyet, ez pedig nem más, mint a
sózott, levegőn szárított, kissé édeskés ízű, helyi tokaszalonna
alkalmazása.
Szigorúságuk egyik egészen friss bizonyítéka: Idén
februárban, az egyik népszerű televíziós műsorban az országszerte ismert
és elismert venetói származású, Michelin-csillagos séf, Carlo Cracco fokhagymát merészelt a szószba főzni. Amatrice polgármestere a város Facebook-oldalán
reagált a történtekre. Közölte, hogy teljesen elhatárolódnak a
Cracco-féle fokhagymás verziótól, és hogy ez az egész csupán a séf
véletlenszerű botlásának tudható be.
A fentiekből bizonyára sokan úgy
vélik, hogy az olaszok egy kissé eltúlozzák a hagyományőrzést, de ha
jobban belegondolunk, az ételeik világsikerének egyik alappillére éppen
ez lehet.
Lássuk tehát, milyen az eredeti amatricei spagetti:
Spaghetti all amatriciana
------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20150902/olasz-teszta-recept-spagetti/
---------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.romatoday.it/foto/cronaca/a-casa-ruschioni/#homerestaurant_tavolata.html
http://www.romatoday.it/speciale/a-roma-ci-piace/amatriciana/buzzicone-alessandrino.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Huszákné Vigh Gabriella írta 5 órája a(z) gyűjtő fórumtémában:
https://www.google. ...
Huszákné Vigh Gabriella 7 órája új blogbejegyzést írt: Magyar és nemzetközi egyházi iskolák és öregdiákok találkoztak Rómában 2024
Huszákné Vigh Gabriella 15 órája új blogbejegyzést írt: Ötven éve halt meg Vittorio De Sica olasz színész, neorealista filmrendező 2024
Huszákné Vigh Gabriella 16 órája új blogbejegyzést írt: A római start után a levegőben kigyulladt a hajtóműve egy 249 utast szállító Boeingnek 2024
Huszákné Vigh Gabriella 1 napja új blogbejegyzést írt: Petényi Katalin, Kabay Barna: Fénytörés c. dokumentumfilmjének római bemutatója 2024
Huszákné Vigh Gabriella 1 napja új blogbejegyzést írt: A római Diocletianus fürdőben Tony Cragg angol művész kanyargós szobrai 2024
Huszákné Vigh Gabriella 1 napja új blogbejegyzést írt: Nem turistabarát restaurálások Rómában a jövő évi Szentévre 2024
Huszákné Vigh Gabriella 1 napja új blogbejegyzést írt: Emlékkötet jelent meg Fraknói Vilmos halálának centenáriumi évében és interjú Sági György történésszel 2024
Huszákné Vigh Gabriella 2 napja új blogbejegyzést írt: Rómában minden út az Umbilicus Urbistól indult ki a Forum Romanumon 2024
Huszákné Vigh Gabriella 3 napja új blogbejegyzést írt: Trevi kút víz nélkül, ideiglenesen beleépített sétahíddal 2024
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Tésztaevéssel a földrengés áldozataiért
Ropogós halfalatkák Rómában a Dar Filettaro a Santa Barbara étteremben 2024
Kutyaétterem nyílt Rómában, séffel és díszes tálalással várják a házikedvenceket 2023
Az olasz western, a spagettiwestern tündöklése és bukása 2022