Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2016.05.10.
Sok minden van, amihez az örök városban nagyon értenek, de a 10 perces, döbbenetesen finom tésztákhoz talán a legjobban.
A pofonegyszerű, ízig-vérig római tészta, amit a XX. század hajnalán egy Alfredo di Lelio nevű vendéglős alkotott meg gyermekágyas felesége étvágyának visszacsalogatására közeli rokona másik nagy szerelmemnek, a cacio e pepének, csak míg ennek a két fő alkotóeleme a vaj és a sajt, annak a sajt és a bors. Az Alfredo szószt rengetegen megcsúfolták azóta - adtak hozzá tejfölt, tejszínt, tejet, és a jó ég tudja még mit, csak hogy krémesebbé tegyék, pedig ha a megfelelő technikát és arányokat alkalmazzuk, a vajtól, a parmezántól és a főzővíztől olyan krémes tésztát kapunk, amit semmilyen extra adalékkal nem érünk el. Nem is kell Rómába menni - a világon bárhol elkészíthető nettó 12 perc alatt, feltéve, hogy jó minőségű tésztával, vajjal és sajttal dolgozunk. Ha rám hallgattok, legalább egyszer kipróbáljátok az eredeti receptet mindenféle kiegészítő nélkül, és azonnal rá fogtok jönni, miért lehet Rómában olyan utánozhatatlanul tökéletes tésztákat enni.
http://www.nosalty.hu/dacota/fettuccine-alfredo-szoszban-irany-roma
-
Ikonikus tészta, egyenesen Rómából.
hozzávalók / 2 adag
240 g tészta (fetuccine)
5 dkg vaj
1.5 bögre parmezán sajt
elkészítés
A tésztát sós, lobogó vízben al dentére főzzük.
Egy nagyobb serpenyőt felmelegítünk - nem forrósítunk!
Ha a tészta kész, kiveszünk egy bögrényit a főzővízből, majd leszűrjük.
A meleg serpenyőbe vágjuk a vajat, majd rákanalazzuk a tésztát, és jól összeforgatjuk.
Egészen takarékra kapcsoljuk a lángot a serpenyő alatt, és
felváltva, adagonként hozzáadjuk a sajtot és pár löttyentésnyit a
vízből, majd vadul összeforgatjuk. Addig folyatjuk ezt, míg az olvadt
sajt és a főzővíz szép vastag emulziót nem von a tésztára. Víz
valószínűleg maradni fog, de inkább több legyen, mint kevés.
Azonnal fogyasztjuk.
költség: 1200 Ft
http://www.nosalty.hu/recept/fettuccine-alfredo-szoszban
-----------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Huszákné Vigh Gabriella 14 órája új blogbejegyzést írt: Fogadalommegújítási ceremónia Rómában a Santa Maria Maggiore bazilikában 2025
Huszákné Vigh Gabriella 14 órája új blogbejegyzést írt: A fegyveres erők hétvégi jubileuma hivatalosan 30 ezer résztvevővel Rómában 2025
Huszákné Vigh Gabriella 18 órája új blogbejegyzést írt: Házszentelés Rómában a Villa Mater Redemptoris Zarándokházban 2025
Huszákné Vigh Gabriella 2 napja új blogbejegyzést írt: Egy elmezavarodott román férfi felmászott a Szent Péter-bazilika főoltárára és feldöntött a hat gyertyatartót 2025
Huszákné Vigh Gabriella 2 napja új blogbejegyzést írt: Ókori romok a Lateráni bazilika alatt sok fotóval 2025
Huszákné Vigh Gabriella 2 napja új blogbejegyzést írt: A Római Magyar Akadémia lelkes látogatója, Fodré Erika Emma grófnő nemzetközi díjat kapott 2025
Huszákné Vigh Gabriella 2 napja új blogbejegyzést írt: Kanász Viktor: VIII. Kelemen pápa unokaöccsének magyarországi végzete 2025
Huszákné Vigh Gabriella 2 napja új blogbejegyzést írt: Egy nem éppen makulátlan festő az Apostoli palota Kelemen termének kifestői között 2025
Huszákné Vigh Gabriella 3 napja új blogbejegyzést írt: Első Gyermekjogi nemzetközi csúcstalálkozó a Vatikán Kelemen termében Ferenc pápával 2025
Huszákné Vigh Gabriella 3 napja új blogbejegyzést írt: Tó és Agrippa fürdő maradvány a Palazzo Madama alatt Rómában 2025
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mussolini rizsre akarta cserélni az olasz konyhában a spagettit
Mi kerül ezen a tésztán 12 ezer forintba?
Tésztaevéssel a földrengés áldozataiért
Fish Market megfizethető halas étterem Rómában a Trasteverén