Róma: Fettuccine Alfredo szószban: irány Róma!

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1606 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6307 db
  • Fórumtémák - 219 db
  • Linkek - 1285 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1606 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6307 db
  • Fórumtémák - 219 db
  • Linkek - 1285 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1606 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6307 db
  • Fórumtémák - 219 db
  • Linkek - 1285 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Róma Közösségi Oldal nyitólapján!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1606 fő
  • Képek - 5002 db
  • Videók - 1358 db
  • Blogbejegyzések - 6307 db
  • Fórumtémák - 219 db
  • Linkek - 1285 db

Üdvözlettel,
Huszákné Vigh Gabriella
Róma Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

network.hu

2016.05.10.

Sok minden van, amihez az örök városban nagyon értenek, de a 10 perces, döbbenetesen finom tésztákhoz talán a legjobban.

 

A pofonegyszerű, ízig-vérig római tészta, amit a XX. század hajnalán egy Alfredo di Lelio nevű vendéglős alkotott meg gyermekágyas felesége étvágyának visszacsalogatására közeli rokona másik nagy szerelmemnek, a cacio e pepének, csak míg ennek a két fő alkotóeleme a vaj és a sajt, annak a sajt és a bors. Az Alfredo szószt rengetegen megcsúfolták azóta - adtak hozzá tejfölt, tejszínt, tejet, és a jó ég tudja még mit, csak hogy krémesebbé tegyék, pedig ha a megfelelő technikát és arányokat alkalmazzuk, a vajtól, a parmezántól és a főzővíztől olyan krémes tésztát kapunk, amit semmilyen extra adalékkal nem érünk el. Nem is kell Rómába menni - a világon bárhol elkészíthető nettó 12 perc alatt, feltéve, hogy jó minőségű tésztával, vajjal és sajttal dolgozunk. Ha rám hallgattok, legalább egyszer kipróbáljátok az eredeti receptet mindenféle kiegészítő nélkül, és azonnal rá fogtok jönni, miért lehet Rómában olyan utánozhatatlanul tökéletes tésztákat enni.

 

http://www.nosalty.hu/dacota/fettuccine-alfredo-szoszban-irany-roma

 

-



Ikonikus tészta, egyenesen Rómából.
hozzávalók / 2 adag

240 g tészta (fetuccine)
5 dkg vaj
1.5 bögre parmezán sajt

elkészítés

A tésztát sós, lobogó vízben al dentére főzzük.
Egy nagyobb serpenyőt felmelegítünk - nem forrósítunk!
Ha a tészta kész, kiveszünk egy bögrényit a főzővízből, majd leszűrjük.
A meleg serpenyőbe vágjuk a vajat, majd rákanalazzuk a tésztát, és jól összeforgatjuk.
Egészen takarékra kapcsoljuk a lángot a serpenyő alatt, és felváltva, adagonként hozzáadjuk a sajtot és pár löttyentésnyit a vízből, majd vadul összeforgatjuk. Addig folyatjuk ezt, míg az olvadt sajt és a főzővíz szép vastag emulziót nem von a tésztára. Víz valószínűleg maradni fog, de inkább több legyen, mint kevés.
Azonnal fogyasztjuk.

költség: 1200 Ft
http://www.nosalty.hu/recept/fettuccine-alfredo-szoszban

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

network.hu

 --------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Címkék: konyha róma római tészta római étel tészta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu